ßßß Cookit - przepis na ROLLSY Z CAMEMBERTEM I PIECZARKAMI

ROLLSY Z CAMEMBERTEM I PIECZARKAMI

nazwa

Wykonanie

Rollsy są przepyszne,chrupiące, wszystko to dzięki dodaniu sera camembert, który podczas pieczenia lekko się rozpuścił i nadał pieczarkom wspaniały smak, Takie rollsy można podawać jako samodzielną przekąskę ( na przykład naszym mężczyznom do ich ulubionego piwka) lub jako dodatek do czystego, czerwonego barszczu. Wariantów jest kilka, więc życzę smacznego.
Składniki:
-500 g mąki pszennej
- 40 g świeżych drożdży
- 250 ml ciepłej wody
- płaska łyżeczka soli
- pół łyżeczki cukru
- 2 łyżki oleju
Farsz:
- 500 g pieczarek
- 2 cebule
- 2 serki camembert (po 125 g każdy)
- sól i pieprz
Drożdże rozetrzeć z cukrem i rozpuścić w wodzie, dodać 4 łyżki mąki, wymieszać. Przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. W tym czasie przygotować farsz.Cebule i pieczarki pokroić w kostkę, , podsmażyć i doprawić . Do wyrośniętych drożdży dodać resztę mąki, sól i oliwę. Zagnieść ciasto.
Ciasto rozwałkować , wyciąć większe krążki.
Ser camembert pokroić w plastry o grubości około 0,5 cm. Na krążki ciasta nakładać po łyżce farszu i plastrze sera, zrolować.
Brzegi zlepić i zawinąć pod spód.
Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Wierzch można posmarować mlekiem, lub rozbełtanym jajkiem. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec przez około 30 minut. Rollsy powinny nabrać złotego koloru .
Źródło:http://pao77.blox.pl/2012/11/ROLLSY-Z-CAMEMBERTEM-I-PIECZARKAMI.html