Biszkopt z polewą czekoladową, masą jabłkową i cynamonowa kołderką zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia.Przepis na masę cynamonowa znalazłam tuSkładniki:1.Biszkopt:- 6 jajek- 1,5 szklanki cukru- 1,5 szklanki mąki tortowej- 2 łyżki ( płaskie) mąki ziemniaczanej- 3 łyżeczki proszku do pieczenia2.Polewa:- 1 tabliczka mlecznej czekolady- 50 ml śmietanki 30%3.Masa jabłkowa:- 1 kg jabłek- 2 galaretki cytrynowe lub kiwi4.Cynamonowa kołderka:-500 ml schłodzonej śmietanki tortowej 36 %-500 g serka mascarpone- 1/2 szklanki cukru pudru- 1 i 1/2 łyżki cynamonu- 1 śmietanfix5.Dodatkowo:- wiórki czekoladowe1.Jaja ubić z cukrem. Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać, dodać do masy jajecznej. Dużą prostokątną formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą (tylko dno). Wylać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika z termoobiegiem. Ciasto piec przez około 45-50 minut w temperaturze 160 stopni. Upieczone ciasto ostudzić.2.Śmietankę podgrzać i rozpuścić w niej połamaną czekoladę, przestudzić. Ciepłą jeszcze polewą polać wierzch ciasta i równomiernie rozsmarować. Odstawić do zastygnięcia.3.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć na rozgrzaną patelnię, smażyć chwilę, następnie wsypać suche galaretki, wymieszać. Ostudzić a następnie przełożyć na ciasto i rozsmarować.Wstawić do lodówki do zastygnięcia.4.Schłodzoną śmietankę ubić z cukrem i cynamonem, następnie dodać śmietanfix. Stopniowo dodawać mascarpone. Masą posmarować wierzch i boki ciasta. Resztę masy przełożyć do szprycy i fantazyjnie udekorować ciasto. Wierzch posypać wiórkami czekoladowymi. Ciasto przechowywać w lodówce.