ßßß
Składniki:- 3 małe laski kiełbasy,- 1 czerwona papryka,- 1 niezbyt duża cukinia,- 1 puszka pomidorów w zalewie,- 1 duża cebula,- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,- przyprawy: sól morska, pieprz, cukier, papryka ostra, papryka słodka.Kiełbasę kroimy w kostkę, umieszczamy na suchej patelni i podsmażamy. Patelnia powinna być duża, aby zmieściła wszystkie składniki. Gdy kiełbasa będzie odpowiednio podsmażona (czyli tak, jak lubicie), dodajemy cebulę - pokrojoną w kostkę lub pióra. Wszystko podsmażamy. Dodajemy umytą, pozbawioną gniazda oraz pokrojoną w kostkę/paski paprykę. Mieszamy. Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w kostkę - nie obieramy. Dodajemy. Ostatnim składnikiem są pomidory. Wszystko dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Jeśli lubicie więcej sosu, można podlać wodą. Dusimy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy koncentrat oraz przyprawy do smaku. Podajemy. Smacznego!