Wykonanie
Kiedy za oknem mamy deszczową pogodę, zawsze przychodzi apetyt na coś rozgrzewającego i aromatycznego. Od razu przyszło mi na myśl leczo, które w swoim składzie zawiera przewagę warzyw.
Cukinia nadaje całości niesamowitego aromatu. Zachęcam do spróbowania!

Składniki:- 3 małe laski
kiełbasy,- 1
czerwona papryka,- 1 niezbyt duża
cukinia,- 1 puszka
pomidorów w zalewie,- 1 duża
cebula,- 1 łyżka
koncentratu pomidorowego,-
przyprawy:
sól morska,
pieprz,
cukier,
papryka ostra,
papryka słodka.
Kiełbasę kroimy w kostkę, umieszczamy na suchej patelni i podsmażamy. Patelnia powinna być duża, aby zmieściła wszystkie składniki. Gdy
kiełbasa będzie odpowiednio podsmażona (czyli tak, jak lubicie), dodajemy
cebulę - pokrojoną w kostkę lub
pióra. Wszystko podsmażamy. Dodajemy umytą, pozbawioną gniazda oraz pokrojoną w kostkę/paski
paprykę. Mieszamy.
Cukinię dokładnie myjemy i kroimy w kostkę - nie obieramy. Dodajemy. Ostatnim składnikiem są
pomidory. Wszystko dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Jeśli lubicie więcej sosu, można podlać
wodą. Dusimy do miękkości warzyw. Na koniec dodajemy koncentrat oraz
przyprawy do smaku. Podajemy. Smacznego!