ßßß
Składniki:- ugotowane, obrane z kości mięso z rosołu (kurczak, wołowina),- 2 ugotowane marchewki (z rosołu),- 5-6 surowych pieczarek,- 1 surowa cebula,- 1 jajko,- 3-4 ugotowane ziemniaki,- posiekany koperek,- przyprawy: sól, pieprz, lubczyk,- bułka tarta do panierowania,- olej do smażenia.Mięso drobno kroimy (można też zemleć w maszynce do mielenia mięsa), wrzucamy do miski. Dodajemy umyte i starte na tarce o dużych oczkach pieczarki, starą marchew, startą na tarce cebulę, starte ziemniaki, surowe jajko, koperek i przyprawy (należy pamiętać o dobrym przyprawieniu - kotlety będą "wciągały" sól przez obecność pieczarek). Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie formujemy kotlety i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju, potem można odsączyć na ręczniku papierowym. Podajemy z ziemniakami i surówką. Smacznego!