Wykonanie
Szybka i łatwa w przygotowaniu
tarta. Słodki
budyń i równoważące smak
maliny... idealne połączenie... Polecam !Liczba porcji:8-12Czas przygotowania: 30 minutStopień trudności: łatweKoszt: tanie
Składniki:- 1 szklanka
mąki pszennej bądź tortowej- 10 dag
margaryny (wyjąć ok 20 minut wcześniej z lodówki)- 1/4 szklanki
cukru pudru- 2
żółtka- 1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia- 2 budynie
waniliowe z
cukrem + 1 litr
mleka- ok 200 g
malinPrzygotowanie:Do
mąki dodać pokrojoną w kostkę
margarynę, przesiany
cukier puder,
żółtka i
proszek do pieczenia.
Zagnieść ciasto możliwie jak najszybciej i podzielić na 2 części. Owinąć folią i schować do lodówki na ok 30 minut. Blachę do tarty (u mnie o średnicy 24 centymetry) posmarować
margaryną i wyłożyć
ciastem. Ciasto nakłuć widelcem, aby za bardzo nie urosło.
Piec ok 20 minut w nagrzanym piekarniku do 170 stopni.
W międzyczasie ugotować 2 budynie z przepisu na opakowaniu i gorący
budyń wlać na ciepłe ciasto.
Tartę udekorować
malinami. Schłodzić ok 1 godziny w lodówce.
Niektórzy nie są w stanie oprzeć się pokusie i czekać do schłodzenia tarty, skutkuje to rozpłynięciem się gorącego budyniu... mmm pycha :)
Smacznego !Inspiracja kulinarna zaczerpnięta od Agusi :)