ßßß
Składniki na ok. 12 porcji2 szklanki mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 kostka margaryny4 łyżki cukru4 żółtka2 szklanki mleka1 opakowanie budyniu waniliowego300 g malin3 duże śliwki FortunaMąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy do niej żółtka, cukier i margarynę. Zagniatamy, ciasto, dzielimy na dwie połowy owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 20- 25 min ( część na kruszonkę można włożyć również do zamrażalnika, lepiej będzie się ścierać). Następnie mleko gotujemy w garnuszku i przygotowujemy budyń. Wyjmujemy pierwszy kawałek ciasta rozwałkowujemy i układamy w formie wyłożonej papierem do pieczenia- dociskamy. Na ciasto przelewamy budyń, równamy, układamy owoce, a następnie ścieramy na tarce drugą część ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy przez około 1 godzinę. Smacznego!!!