Wykonanie
Kolejna propozycja z użyciem produktów Sante, tym razem
kasza kuskus z warzywami - to b ardzo lekki i zdrowy dodatek do obiadu, a jego przygotowanie zajmuje kilka minut.
Kasza kuskus jest tradycyjnym składnikiem kuchni afrykańskiej i arabskiej. Wytwarzana jest w grysiku pszennego w procesie obłuskiwania i obróbki termicznej. Jest naturalnym źródłem błonnika, niacyny i fosforu.
pół opakowania
kaszy kuskus (125g)warzywa:
papryka,
cukinia mała,
kukurydza,
fasolka szparagowa,
brokuł,
cebula,
marchewka lub gotowa
mieszanka warzywnaszczypioreksól,
pieprzWarzywa podsmażyć na niewielkiej ilości tłuszczu.
Kuskus zalać osoloną wrzącą
wodą. Po 5 minutach
kuskus jest gotowy. Wymieszać go razem z warzywami, jeśli jest potrzeba doprawić
solą i
pieprzem. Posypać
szczypiorkiem. Taki
kuskus podałam z kotletem drobiowym.