Wykonanie

Lubię robić na obiad gulasz, bo za każdym razem dodaję różne skład ni ki, w zależności od aktualnych zapasów w do mu i otrzymuj ę zawsze trochę inny smak:)Gdy znudz ą mi się
ziemniaki,
ryż i
kasza gryczana gotuję do obiadu
kaszę j ęczmienną. Tym razem wybrałam pęczak . Ziarna są lekko twardawe, wyczuwalne podczas jedzenia. Mi to jak najbardziej odpowiada,choć reszcie rodziny trochę mniej ;)8 00 gr
schab u bez kości200 g podsmażonych
kurek (miałam mrożone)3
cebul e4 ząbki czos nku5 łyżek
mąki1
papryka1 łyżeczka
papryk i słodkiej w proszku1 łyżka
sosu sojow ego1
liść laurowy2 ziar n a ziel a angielskiego
sól,
pieprz1 łyżeczka przypraw y do gulaszu
olejsiekana
natka pietruszki300g
kaszy jęczmiennej pęczak (u mnie Kupiec)
Mięso umyć, pokroić w kostkę, obtoczyć w
mące i s mażyć na rozgrzanym
oleju p rzez 10 minut . Dodać pokrojone w pół-plastry
cebule, pokrojoną papry kę oraz wyciśnięty
czosnek i smażyć razem, aż
mięso będzie lekko przypieczone. Przełożyć do garnka, dodać ok. 0,5 l. wod y, podsmażone
kurki,
liść laurowy,
ziele angielskie,
przyprawę do gulaszu,
sos sojowy,
paprykę w proszku,
sól,
pieprz i gotować na małym ogniu, aż
mięso będzie miękkie (ok.45 min .). Na koniec dodać
natkę pietru szki. Podawać z ugotowaną w międzyczasie
kaszą (ok. 20 minut).