ßßß
Cookit - przepis na Spaghetti aglio olio e peperoncino
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Składniki
Mąka
Margaryna bona
Oliwa z oliwek
Olej rzepakowy
Czosnek
Ser
Papryka słodka
Sól
Pieprz
Parmezan
Natka pietruszki
Wykonanie
T ypowe włoskie danie z
makaronu
, c zyli spaghetti z
czosnkiem
,
papryką
i
oliwą
- p ros te i szybkie. P o dsmażony
czosnek
i
olej rzepakowy
dodaj ą specyficznego, pysznego smaku makaronowi. P o lecam . P odejrzewam, że weźmiecie dokładkę;).3 0 0g
maka
ronu
spaghetti3-4 łyż ki
oliwy
(u mnie
olej rzepakowy
Zielony Nurt)4 ząbk i
czosnku
1/ 3 łyżeczki o
strej
lub
słodkiej papryki
(lub posiekana świeża papryczka)
sól
pieprz
parmezan
siekana
natka pietruszki
(niekoniecznie)
Makaron
ugotować al ' dente. W międz yczasie n a zimną patelnię wlać
oliwę
, wycisnąć
czosnek
i smażyć na małym ogniu często mieszając (uważać aby
czosnek
się nie przyp alił). Na koniec przyprawić
papryk
ą, s olą i
pieprzem
oraz dodać odcedzony
makaron
i wszystko dokładnie wymieszać.
Makaron
wyłożyć na talerz, posypać według uznania
parmezanem
/i na t k ą
pietruszki
.
Źródło:
http://nietracczasunagotowanie.blogspot.com/2012/12/spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino.html
Przepisy powiązane
Pasta all' Isolana!
Pasta all' Isolana!
Pasta all' Isolana!
Pasta all' Isolana!
Pasta all' Isolana!
Składniki powiązane (0)