Wykonanie

Sernik, którym zajadałam się jakiś czas temu, podczas rodzinnego spotkania. B ardzo zasmakował i o d tamtej
pory piekłam go już dwa
razy.
Brzoskwinie sprawiają, że sernik jest orzeźwiający w smaku, a niespotykana, kokosowa kruszonka idealnie do niego pasuje.Polecam Wam go na Święta, imprezy, czy spotkania przy
kawie.Przepis z zeszytu mojej Mamy (porobiłam trochę zdjęć starych przepisów, więc co jakiś czas będą pojawiać się przepisy na sprawdzone ciasta:) ).Sernik pieczony w dużej blaszce.Spód ciasta:2 szklanki
mąki pszennej1/2 kostki
margaryny1/2 szklanki
cukru2
żółtka1 łyżeczka
proszku do pieczeniaDodatki:
brzoskwinie z 1 dużej puszkiMasa serowa:4
serki homogenizowane (po 200g)1
budyń śmietankowy bez
cukru (proszek)200 g
cukru pudru (można dodać mniej)3
jajka2
białkaKruszonka kokosowa:100 g
wiórków kokosowych50 g
cukru pudru1/4 kostki
margarynyCiasto zagnieć, rozwałkuj i wyłóż na spód blachy (wyłożonej papierem do pieczenia).Na ciasto wyłóż odcedzone i pokrojone w kawałki
brzoskwinie.Wymieszaj dobrze składniki masy serowej, na koniec dodaj ubite na sztywno
białko i delikatnie wymieszaj.Masę
serową wyłóż na
brzoskwinie, a wierzch posyp kruszonką.Piecz na złoty kolor w 180'C przez ok. 40 minut.