Wykonanie
Składniki:- 4
bułki- 3
pomidory- 4
jajka- 2 łyżki
ketchupu- 6 łyżek
mleka- 1
cebula-
oregano,
bazylia- kostka czosnkowa knorr-
sól i
pieprz-
masłoSposób przygotowania:1.
Bułki kroimy na 1/3 wysokości, wyjmujemy miąższ. Wierzch i miąższ zalewamy
mlekiem, odstawiamy. Wydrążone
bułki smarujemy
masłem wewnątrz i z zewnątrz, wstawiamy na chwilę do lodówki, by
masło stwardniało.2. Na niewielkiej ilości
masła smażymy
cebulę. Dodajemy obrane i pokrojone
pomidory, chwile zasmażamy. Dodajemy namoczoną
bułkę i jeszcze chwilę smażymy, przyprawiamy i dodajemy
ketchup.3. Masą nadziewamy
bułki, wkładamy do żaroodpornego naczynia, w każdej
bułce robimy wgłębienie, wbijamy
jajko, posypujemy
solą i
pieprzem.4. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 15 min w 200 stopniach.