ßßß Cookit - przepis na Zupa szpinakowo-pomidorowa

Zupa szpinakowo-pomidorowa

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 1 opakowanie mrożonego rozdrobionego szpinaku
- 2 puszki krojonych pomidorów
- 100g ryżu
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- zioła prawosalskie
- sól i pieprz
Sposób przygotowania:
1. Cebulę obieramy, siekamy i podsmażamy w garnku na maśle, następnie dodajemy bulion i szpinak (może być zamrożony), zagotowujemy.
2. Później dodajemy pomidory (jeśli są bardzo kwaśne można dodać trochę cukru do smaku) oraz ryż, gotujemy do miękkości ryżu.
3. Na końcu przyprawiamy solą, pieprzem i ziołami.
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2012/04/zupa-szpinakowo-pomidorowa.html