Wykonanie
Taka kolorowa, piękna i jakże smaczna! :) Super na niedzielne śniadanie, albo kolację :) Polecam!Potrzebujemy (2 - 3 porcje):- 5 jaj,- 2 garście
szpinaku,- 0,5 dużego
pomidora,- 1
cebulka bananowa,-
sól,-
pieprz.
Szpinak umyć i osuszyć, pokroić w cienkie paski.
Cebulkę obrać i drobno posiekać. Połówkę
pomidora pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać łyżkę
masła, zeszklić
cebulę, po chwili dodać
szpinak i chwilę podsmażyć. Następnie dodać
pomidora i znów chwilę podsmażyć. Wbić
jajka, doprawić
solą i
pieprzem, wymieszać. Smażyć do uzyskania pożądanej konsystencji. Przełożyć na talerz. Podawać z
pieczywem posmarowanym
masłem.