Wykonanie
Składniki:- 1
cebula- 1 op.
świeżego szpinaku- 1 op.
serowego tortellini- 500g
pieczarek- 1 łyżka
masła- 1 litr
bulionu drobiowego- 1 łyżka
mąki pszennej- 2 łyżki
jogurtu greckiego-
sól i
pieprzSposób przygotowania:1.
Szpinak myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy drobniej.2.
Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki,
cebulę siekamy, wszystko podsmażamy na
maśle. Następnie zalewamy
bulionem, dodajemy
szpinak i gotujemy ok. 20 min.3. Tortellini gotujemy osobno według przepisu na opakowaniu, gotowe odcedzamy i wrzucamy do zupy, całość gotujemy jeszcze 10 min.4.
Jogurt mieszamy z
mąką, wlewamy do zupy, cały czas mieszając,by nie było grudek, zagotowujemy. Na końcu przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.