Wykonanie
Kabaczek tanio faszerowany:) przygotowanie takiego obiadu to jakieś 10 zł. Z podanych składników wychodzą 4 porcje – danie jest bardzo sycące. Można zrobić w wersji wegetariańskiej. Gorąco polecam:)

SKŁADNIKI:
kabaczek 1 szt
cebula 3 szt
pieczarki większe 5 sztpierś z kurczaka1 szt
ser żółty 2 plastry
jogurt grecki, naturalny 120 ml
sól pieprz 1 szczypta
masło 2 łyżkiPRZYGOTOWANIE:
Jogurt który użyłam, to turecki Everest, ale można spokojnie użyć naturalnego lub greckiego.
Kabaczek dokładnie umyć w ciepłej
wodzi, osuszyć następnie przekroić na pół i wyciągnąć miąższ.
Pieczarki oczyścić ale nie obierać ze skórki. Pokroić w paski. Na patelni roztopić
masło i podsmażyć
pieczarki. W tym czasie obrać
cebulę i pokroić w piórka, dodać do
pieczarek, posypać
solą i
pieprzem i podsmażyć. Mona lekko podlać
wodą.
Pierś z kurczaka drobno pokroić dodać do warzyw, poddusić. Każdą połówkę
kabaczka wypełniać farszem, Na wierzch ułożyć
żółty ser. Zawinąć w folię i wstawić do rozgrzanego piekarnika Zapiekać 40 minut w temp 180 stopni.
Kabaczek będzie idealnie miękki a
ser roztopi się. Podawać z
jogurtem. Smacznego:)