Wykonanie
Składniki:- 1 podwójny
filet z kurczaka- 1
czerwona papryka- 250g
pieczarek- 1 opakowanie
mrożonego szpinaku- 300g
makaronu tagliatelle- 1/2 szklanki słodkiej
śmietany 18%-
sól i
pieprz- szczypta
chili-
żółty ser do posypania-
oliwaSposób przygotowania:1.
Szpinak odmrażamy i gotujemy do zredukowania płynu, przyprawiamy do smaku
solą i
pieprzem.2.
Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i podsmażamy na 1 łyżce
oliwy. Gotowe
mięso przekładamy do
szpinaku.3.
Pieczarki obieramy, drobno kroimy.
Paprykę kroimy w kostkę. Warzywa podsmażamy na
oliwie, gdy zmiękną przekładamy do
szpinaku.4.
Szpinak z dodatkami podgrzewamy, doprawiamy jeszcze do smaku
solą i
pieprzem, ewentualnie
przyprawą typu
vegeta oraz
chili.5.
Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy, mieszamy z sosem
szpinakowym, podgrzewamy. Wykładamy na talerze, posypujemy startym
żółtym serem.