Wykonanie
Składniki:- 1 opakowanie
mrożonego szpinaku- ok. 300g
świeżego łososia- 2 ząbki
czosnku- 1
cebula- 100g
sera z niebieską pleśnią-
sól i
pieprz-
gałka muszkatołowa-
masło do smażenia- 300g
makaronu spaghettiSposób przygotowania:1.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, gotowy odcedzamy.2. Posiekaną
cebulę i
czosnek podsmażamy na
maśle, następnie dodajemy odmrożony
szpinak, smażymy, aż trochę płynu odparuje i zgęstnieje, przyprawiamy do smaku
solą,
pieprzem i
gałką muszkatołową.3.
Łososia nacieramy
solą i
pieprzem, później smażymy go na
maśle.4. Ugotowany
makaron mieszamy ze
szpinakiem, chwilę podgrzewamy, wykładamy na talerze, posypujemy rozdrobnionym
łososiem oraz
serem pokrojonym w kostkę.