ßßß Cookit - przepis na Pasta z wątróbki i wędzonych śliwek

Pasta z wątróbki i wędzonych śliwek

nazwa

Wykonanie

Składniki:
- 1 czerwona cebula
- 250g wątróbki drobiowej
- 1 małe jabłko
- sól i pieprz
- 1 łyżeczka suszonego majeranku
- szczypta słodkiej i ostrej papryki
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy i smażymy na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy jabłko starte na dużych oczkach, pokrojone śliwki oraz posiekaną cebulę. Chwilę dusimy, przyprawiamy słodką papryką i chili, majerankiem, pieprzem.
2. Smażenie kończymy, gdy jabłka i śliwki zmiękną, studzimy. Całość przekładamy do blendera, miksujemy na gładką pastę, przyprawiamy do smaku solą. Pasta doskonale smakuje z ogórkiem konserwowym.
Inspiracja:staregary
Źródło:http://pokochajgotowanie.blogspot.com/2014/11/pasta-z-watrobki-i-wedzonych-sliwek.html