Składniki:- 1 cebula- 4-5 ziemniaków- ok. 200g jarmużu- 2 łyżki koncentratu pomidorowego- 2 ulubione kiełbasy wędzone- 2 ząbki czosnku- 1 por- ok. 2,5 litra bulionu warzywnego- koperek- olej do smażenia- sól i pieprzSposób przygotowania:1. Kiełbasę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju, aż się zrumieni.2. W garnku podsmażamy posiekaną cebulę i czosnek, następnie dodajemy pokrojony por. Następnie wrzucamy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, całość zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy 15 min, po tym czasie dodajemy pokrojony jarmuż (bez twardych łodyżek) i pozostawiamy na gazie, aż wszystkie składniki będą miękkie.3. Pod koniec dodajemy koncentrat i podsmażoną kiełbasę, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy posiekanym koperkiem.Inspiracja:kwestiasmaku