Składniki:- 1,5 szklanki mąki pszennej- 3 łyżki otrębów owsianych lub pszennych- 1 szczypta soli- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia- 1/4 łyżeczki sody- 1/2 szklanki brązowego cukru- 1/2 łyżeczki cynamonu- 1/2 łyżeczki przyprawy korzennej- 1 jajko- 1/4 szklanki kefiru- 1/2 szklanki oleju- 3 łyżki płynnego miodu- 1 szklanka startej dyni na dużych oczkach- 100g suszonych daktyliSposób przygotowania:1. W misce mieszamy wszystkie suche składniki. W drugiej łączymy jajko z kefirem, miodem i olejem, dodajemy stopniowo suche składniki, dokładnie mieszamy łyżką.2. Na końcu dodajemy startą dynię i pokrojone daktyle, mieszamy. Do formy na muffiny wypełnionej papilotkami nakładamy ciasto (może być do pełna).3. Babeczki pieczemy ok. 20 min., w 180 stopniach, aż lekko zbrązowieją.Inspiracja: wkrainiesmaku