ßßß
Wszyscy niecierpliwie czekamy na Royal Baby, więc w ramach umilenia tego oczekiwania przedstawiam: Najlepszy czekoladowy krem jaki jadłam! W połączeniu z truskawkami smakuje bombowo! A samo ciasto jest miękkie i sprężyste. Do tego nadziewane truskawką...mniam mniam i jeszcze raz mniam. I nareszcie wykorzystałam jedne z moich piękniejszych papilotek. Jestem strasznie dumna z tych babeczek, a do tego dzięki pomocy Asi i jej super aparatu zdjęcia wyszły takie apetyczne, że prawdopodobnie zawisną w świeżo malowanej kuchni i będą nam przypominać o pięknej pogodzie letniego popołudnia i cudnych owocach...a Royal Baby może kiedyś wejdzie na mojego bloga ;)
składniki75 g masła200 ml cukru1 jajko, lekko ubite100 ml ciepłej wody150 ml mleka300 ml mąki100 ml kakao1 łyżeczka sody1 łyżeczka proszku do pieczeniaForemkę do muffinek wyłożyć 12 papilotkami. Rotopić masło i lekko przestudzić, dodać wodę, mleko i jajko, wymieszać trzepaczką. W dużej misce wymieszać mąkę, kakao, cukier, sodę i proszek. Dodać mokre składniki i mieszać krótko, tylko do połączenia. Ciasto rozdzielić do 12 papilotek i piec w 175 st.C 20 minut lub do czasu gdy patyczek wbity w babeczkę bedzie suchy. Ostudzić. Nożykiem wyciąć dołek w każdej babeczce. Nałożyć po truskawce i przyozdobić kremem mlecznoczekoladowym.Krem mlecznoczekoladowyskładniki300 g serka kremowego300 g mlecznej czekoladyCzekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Przestudzić. Serek ubić mikserem, dodawać partiami czekoladę, zmiksować do połączenia. Ozdabiać babeczki. Jeżeli jest zbyt rzadki na chwilę wstawić do lodówki.