Wykonanie
Wszyscy niecierpliwie czekamy na
Royal Baby, więc w ramach umilenia tego oczekiwania przedstawiam: Najlepszy
czekoladowy krem jaki
jadłam! W połączeniu z
truskawkami smakuje bombowo! A samo ciasto jest miękkie i sprężyste. Do tego nadziewane
truskawką...mniam mniam i jeszcze raz mniam. I nareszcie wykorzystałam jedne z moich piękniejszych papilotek. Jestem strasznie dumna z tych babeczek, a do tego dzięki pomocy Asi i jej super aparatu zdjęcia wyszły takie apetyczne, że prawdopodobnie zawisną w świeżo malowanej kuchni i będą nam przypominać o pięknej pogodzie letniego popołudnia i cudnych owocach...a
Royal Baby może kiedyś wejdzie na mojego bloga ;)
składniki75 g
masła200 ml
cukru1
jajko, lekko ubite100 ml ciepłej
wody150 ml
mleka300 ml
mąki100 ml
kakao1 łyżeczka
sody1 łyżeczka
proszku do pieczeniaForemkę do muffinek wyłożyć 12 papilotkami. Rotopić
masło i lekko przestudzić, dodać
wodę,
mleko i
jajko, wymieszać trzepaczką. W dużej misce wymieszać
mąkę,
kakao,
cukier,
sodę i proszek. Dodać mokre składniki i mieszać krótko, tylko do połączenia. Ciasto rozdzielić do 12 papilotek i piec w 175 st.C 20 minut lub do czasu gdy patyczek wbity w babeczkę bedzie suchy. Ostudzić. Nożykiem wyciąć dołek w każdej babeczce. Nałożyć po
truskawce i przyozdobić kremem mlecznoczekoladowym.Krem mlecznoczekoladowyskładniki300 g
serka kremowego300 g
mlecznej czekoladyCzekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej. Przestudzić.
Serek ubić mikserem, dodawać partiami
czekoladę, zmiksować do połączenia. Ozdabiać babeczki. Jeżeli jest zbyt rzadki na chwilę wstawić do lodówki.