Wykonanie
Amarantus lezący u mnie w półkach musi być kiedyś wykorzystany . Często dodawałam go do
chleba . Ale teraz powstały
ciastka! Pyszne, lekkie i zdrowe.

1,5 szkl. prażonego
amarantusa (poppingu)1
jabłko1/3 szkl.
brązowego cukru1
jajko,0,5 szkl.
mąki pszennej0,5 szkl.
mąki amrantusowej1/4 szkl.
oliwy (
oleju)1/2 łyżeczki
sody oczyszczonej,1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia,1 łyżeczka
cukru z prawdziwą
wanilią,szczypta
soliCukry,
jajko, i
jabłko (zmiksowane na mus) zmiksować.W oddzielnej misce wymieszać
mąki,
sodę,
proszek do pieczenia,
sól i
amaratusowy popping. Łyżką wymieszać składniki suche i mokre.Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę nakładać łyżką (właściwie najlepiej wychodzi to dwiema łyżeczkami :)) równe porcje ciasta. Rozgrzać piekarnik do 180 stopni i piec
ciasteczka około 20 minut.Smacznego!