Kawą dzień można świetnie zacząć, ale i skończyć... na grillu. Poniżej przepis na pyszną przyprawę na grilla.Główną rolę ma w niej świeżo zmielona kawa. Idealnie komponuje się nie tylko ze stekami, ale też kurczakiem i jagnięciną.Składniki na 2 porcje:2 steki z rostbefu po 150 g każdyprzyprawa coffee rubolej do smażeniaPrzyprawa coffee rub:łyżeczka drobno zmielonej kawyłyżeczka mielonej kolendryłyżeczka słodkiej paprykiłyżeczka oreganołyżeczka cukru demerarałyżeczka świeżo mielonego pieprzupół łyżeczki ostrej papryki w płatkachpół łyżeczki soliDo podania:młodeziemniakiulubiona sałatkaSkładniki przyprawy wymieszać. Steki wyjąć z lodówki i ogrzać do temperatury pokojowej, następnie natrzeć przyprawą coffee rub z obu stron. Patelnię grillową lekko natłuścić olejem i dobrze rozgrzać. Smażyć steki po ok. 4 minuty z każdej strony. Podawać z ziemniakami i sałatką.