Wykonanie
Dzisiaj coś szybkiego ,sytego i smacznego na śniadanie. Kto z nas nie wie co to znaczy rodzinne śniadanie przed pracą i szkołą. Każdy spieszy się . W biegu mycie ,ubieranie i jedzenie.Dlatego
śniadaniowy placek gości na moim
stole dość często. Można go jeść na dwa sposoby: na talerzyku z jakimś dodatkiem i wziąć w rękę .

Składniki na 4 porcję4
jajka1/2 kostki
sera białego1/2 pęczka
natki pietruszki1/2 pęczka
koperku1
ogórek gruntowy , może być szklarniowy2 łyżki
bułki tartej1/2 szklanki
mleka3 łyżki
oleju do smażenia ( u mnie jest to
olej rzepakowy)
sól,
pieprz do smakuWykonanieKrok 1 Umytą
zieleninę posiekać .
Ogórek i
ser pokroić w drobną kostkę.Krok 2 Do miski wbić
jajka ,wlać
mleko ,dodać
sól i
pieprz ,dokładnie wymieszać .Krok 3 Do jajecznej masy dodać resztę składników , dokładnie wymieszać .Krok 4 Na patelnie wlać
olej i rozgrzać . Wlać masę ,rozprowadzić równo po patelni i smażyć ok 3 minut z każdej strony.Placek jest smaczny i na ciepło i na zimno.- SMACZNEGO-

