Wiosna , zaraz lato będzie a za oknem jesień jest . Plucha ,wiatr i na słońce nie ma widoków . Dlatego na talerzu powinno być kolorowo ,słonecznie . Takie sałatki poprawiają mi samopoczucie w takie zapłakane dni.Składniki 2 porcje1 duży pomidor1 ogórekszczypior gruby1/2 opakowania fety (lub innego sera)pęczek sałaty dębolistnej2 łyżki oliwyszczypta soli1/4 łyżeczki pieprzu1/4 łyżeczki cukru1 łyżeczka soku z lemonki ( może być cytryna)kilka młodych listków lebiody (kumosy)Wykonanie1 . Oliwę, sól i pieprz ,cukier i sok dobrze wymieszać .2 . Warzywa umyć . pomidor i ogórek pokroić w pół talarki , Fetę w kostkę ,szczypior drobno.3 . Na talerz ułożyć sałatę ,pomidor i ogórek . polać sosem . Delikatnie wymieszać .Następnie wyłożyć fetę i posypać szczypiorem .4 . Ozdobić lebiodą i koperkiemSmacznegoDo tej sałatki używam również kilka listków młodych lebiody . Nie podaje ich w przepisie ponieważ sama w sobie lebioda jest nie jadalna . Spożywać można tylko cztery górne (młode ) listki.