ßßß
Cookit - przepis na vegetables in the pan (warzywa na patelni)
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
vegetables in the pan (warzywa na patelni)
Składniki
Ziemniak
Marchew
Cebula
Seler korzenny
Pietruszka
Kiełbasa cienka
Masło
Oliwa z oliwek
Bazylia
Oregano
Przyprawa do ziemniaków
Sól
Pieprz
Wykonanie
Lubicie warzywa? Ja bardzo. Są zdrowe i bardzo smaczne. W dodatku kolorowo i pięknie wyglądają na talerzu.*porcja dla 4 osób-ok. 5
ziemniaków
-1 duża
marchewka
-1
cebula
-1
korzeń selera
-1 mała
pietruszka
-2 małe pętka
cienkiej kiełbaski
-3 łyżki
masła
-
oliwa
do smażenia-1 łyżeczka
bazylii
,
oregano
,
przyprawy do ziemniaków
-
sól
,
pieprz
Warzywa umyć, obrać.
Marchew
i
seler
i
pietruszkę
gotować ok. 10 minut w osolonej wodzie. Dodać
ziemniaki
i
cebulę
i gotować jeszcze 10 minut.Warzywa wyjąć z garnka, osuszyć, pokroić w plastry.
Masło
i
oliwę
rozgrzać na patelni, dodać warzywa. Przyprawić
pieprzem
,
Vegetą
,
bazylią
i
oregano
. Dodać pokrojoną w paski
kiełbaskę
i dusić ok. 7 minut.Gotowe!
Źródło:
http://marcelinasunnyday.blogspot.com/2012/05/vegetables-in-pan.html
Przepisy powiązane
Pasztet z soczewicy
Pasztet z soczewicy
Pasztet z soczewicy
Pasztet z soczewicy
Pasztet z soczewicy
Składniki powiązane (0)