ßßß
Składniki :6 kotletów karkowych4 łyżeczki miodu kwiatowego200 ml piwa Książęce Burgundowe Trzy Słody1 czubata łyżeczka papryki wędzonej ostrej1/2 łyżeczki lubczyku1 czubata łyżeczka majerankusól, pieprz2 cebule4 ząbki czosnkuPrzygotowanie :Miód mieszam wraz z piwem Książęce Burgundowe Trzy Słody, papryką wędzoną ostrą, lubczykiem i majerankiem.Kotlety rozbijam , przyprawiam solą i pieprzem.Zalewam przygotowaną piwną marynatą.Odstawiam do lodówki na minimum 4 godziny.Następnie, odsączam z marynaty i obsmażam na oleju.Kotlety układam w naczyniu żaroodpornym.Cebulę kroję, czosnek pozostawiam w łupinach, układam na karkówce.Zalewam marynatą.Wstawiam pod przykryciem do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 90 minut.Podaję z pieczonymi ziemniakami.