ßßß
Cookit - przepis na Medaliony wieprzowe w boczku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Medaliony wieprzowe w boczku
Składniki
Boczek wędzony
Musztarda
Tymianek
Czosnek
Sól
Pieprz
Majeranek
Jogurt naturalny
Ziemniak
Wykonanie
Składniki :polędwiczka wieprzowa
boczek wędzony
w cienkich plastrach
musztarda
sarepska
tymianek
suszony 2 łyżeczki2 ząbki
czosnku
sól
,
pieprz
majeranek
suszony 1 łyżeczkasos :
jogurt naturalny
musztarda
sarepskaszczypta
tymianku
+ pieczone
ziemniaki
Przygotowanie :
Polędwiczki
kroję na dosyć grube plastry.
Polędwiczki
nacieram przeciśniętym przez praskę
czosnkiem
,
tymiankiem
i
majerankiem
, doprawiam lekko
solą
i
pieprzem
.Plastry
boczku
z jednej strony smaruję
musztardą
.Owijam plastry polędwiczek
boczkiem
i spinam wykałaczką.Obsmażam na odrobinie
oleju
z każdej strony.Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 10 minut, tak by
mięso
było upieczone ale nadal soczyste .Podaję
polędwiczki
z pieczonymi
ziemniakami
i sosem (
jogurt
mieszam z
musztardą
i szczyptą
tymianku
).
Źródło:
http://myszkagotuje.blogspot.com/2014/04/medaliony-wieprzowe-w-boczku.html
Przepisy powiązane
Półgęsek peklowany pieczony w niskiej temperaturze
Półgęsek peklowany pieczony w niskiej temperaturze
Półgęsek peklowany pieczony w niskiej temperaturze
Półgęsek peklowany pieczony w niskiej temperaturze
Półgęsek peklowany pieczony w niskiej temperaturze
Składniki powiązane (0)