ßßß Cookit - przepis na Medaliony wieprzowe w boczku

Medaliony wieprzowe w boczku

nazwa

Wykonanie

Składniki :
polędwiczka wieprzowa
boczek wędzony w cienkich plastrach
musztarda sarepska
tymianek suszony 2 łyżeczki
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
majeranek suszony 1 łyżeczka
sos :
jogurt naturalny
musztarda sarepska
szczypta tymianku
+ pieczone ziemniaki
Przygotowanie :
Polędwiczki kroję na dosyć grube plastry.
Polędwiczki nacieram przeciśniętym przez praskę czosnkiem, tymiankiem i majerankiem, doprawiam lekko solą i pieprzem.
Plastry boczku z jednej strony smaruję musztardą.
Owijam plastry polędwiczek boczkiem i spinam wykałaczką.
Obsmażam na odrobinie oleju z każdej strony.
Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na około 10 minut, tak by mięso było upieczone ale nadal soczyste .
Podaję polędwiczki z pieczonymi ziemniakami i sosem ( jogurt mieszam z musztardą i szczyptą tymianku).
Źródło:http://myszkagotuje.blogspot.com/2014/04/medaliony-wieprzowe-w-boczku.html