Składniki:patyczki do szaszłykówpierś kurczakaboczek wędzony surowykilka pieczarekpół papryki czerwonej2 łyżeczki musztardy sarepskiej1 czubata łyżka chili w proszku2 łyżeczki ziół prowansalskich2 łyżki majeranku1 łyżeczka czosnku granulowanegookoło 3 łyżek olejuPrzygotowanie :Pierś kurczaka kroję w grubą kostkę. Przekładam do miseczki. Dodaję musztardę i pozostałe przyprawy. Dokładnie mieszam. Dodaję olej i ponownie mieszam.Boczek i paprykę kroję w grubą kostkę - paseczki.Pieczarki kroję na duże kawałki - jedna pieczarka na 4.Na patyczki nadziewam na przemian kurczaka, boczek i warzywa.Układam szaszłyki na blaszce i ponownie skrapiam olejem.Wstawiam do nagrzanego piekarnika do 250 stopni - opcja grill . Po 6 minutach, przekładam szaszłyki na drugą stronę, po kolejnych 6 - obiad gotowy :)