Wykonanie

Składniki:
kuskus (firmy Kupiec)
olej z
awokado Greencado (http://www.olej-awokado.pl/ ) opis
oleju w dalszej części posta.
pomidorki koktajlowe
oliwki zielonemała
czerwona cebulaser fetasok z cytrynyświeże
chili3 duże ząbki
czosnkupół małej kostki
masłasól,
pieprzpierś kurczakaPrzygotowanie :
Pomidorki i
oliwki kroję na pół .
Cebulę drobno siekam.Warzywa mieszam.
Fetę ścieram na tarce o grubych oczkach i dodaję do warzyw.
Chili i
czosnek bardzo drobno siekam i ugniatam z
masłem na jednolitą masę.
Kurczaka kroję w paski, przyprawiam
solą,
pieprzem i
sokiem wyciśniętym z połowy
cytryny, dodaję łyżkę
oleju z
awokado.
Kurczaka układam na grillu elektrycznym. Przewracam co jakiś czas. Mój
kurczak grillował się około 6-8 minut.
Kuskus zalewam wrzątkiem, dodaje
sól, oraz 1,5 łyżki
oleju z
awokado - pod przykryciem odstawiam na 5 minut.
Kuskus mieszam, dodaję do warzyw i
fety, przyprawiam
solą,
pieprzem , sok z połowy
cytryny i 1 łyżką
oleju z
awokado.Grillowanego
kurczaka przekładam do garnka, układam na nim
masło z
chili i
czosnkiem, czekam jak się rozpuści pod wpływem ciepłego
mięsa.
Kuskus wykładam na talerze, układam
kurczaka i polewam roztopionym
masłem, które zostało w garnku.

Dwa słowa o
oleju :
Olej z
awokado zawiera wiele witamin i składników mineralnych.- jest źródłem witamin: A, B, E, H, K, PP, F- zawiera więcej niż
oliwa z oliwek jednonienasyconych kwasów tłuszczowych, które redukują poziom złego cholesterolu- jest bogaty w przeciwutleniaczewięcej informacji na stronie http://www.olej-awokado.pl/
Olej bardzo przypadł mi do gustu , jest zdrowy i smaczny i zamierzam go na stałe wprowadzić do mojej kuchni.Polecam wypróbowanie bo warto.