Składniki :mięso mielone wieprzowe 1/2 kg2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskęświeże papryczki chili ( u mnie z własnego krzaczka, małe ok 5-6) posiekane1 czubata łyżeczka pieprzu młotkowanego z kolendrą2 czubate łyżeczki ostrej tureckiej papryki w płatkach1 łyżka oregano2-3 łyżki posiekanej świeżej bazylii1 łyżka olejusosy :pikantny :jogurt greckiposiekane papryczki chilitabasco habaneropapryka słodkatzatzikijogurt greckiogórek ze skórką starty na tarce o grubych oczkach , odsączony z nadmiaru wodyprzeciśnięty przez praskę czosnekoregano suszoneświeżo zmielony pieprz+ pityPrzygotowanie :Do mięsa dodaję wszystkie dodatki, wyrabiam aż zmieni konsystencję.Formuje ruloniki i nadziewam na patyczki do szaszłyków.Na 10 minut chowam do lodówki ( można pominąć).Przygotowuje sosy mieszając ze sobą wszystkie składniki.Mięso układam na grillu elektrycznym i opiekam z każdej strony, w sumie czas grillowania to ok 20 minut. W między czasie układam na grillu pity by były ciepłe i chrupiące.Podaję kofty z sosami i pitą.