Wykonanie
Postanowiłam zrobić mężowi babeczki... według przepisu zamieszczonego w gazecie "ale pychota" numer 1 . Tak też się stało. Zmieniłam tylko odrobinę składniki masy do ozdobienia babeczek.Jak dla mnie babeczki są strasznieee słodkie. Ale jeśli ktoś lubi bardzo słodkie wypieki będą mu smakować.

Składniki ( na 6 sztuk)120 g
mąki120 g
masła1 opakowanie
cukru waniliowego3 łyżki
cukru1
jajko1 łyżka
mleka1 łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
soli125 g
mascarpone2 łyżeczki
cukru pudru100 ml
śmietany 30 procent
maliny do dekoracjiPrzygotowanie:
Masło należy utrzeć z
cukrami na puszystą masę.Podczas ucierania dodać :
jajko,
mleko i
sól.Następnie dodajemy
mąkę przesianą wraz z
proszkiem do pieczenia i miksujemy aż ciasto będzie gładkie.Foremki wypełniamy do 2/3 wysokości. ( Ja nakładam do sylikonowych)Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 175 stopni na 17 minut.
Śmietaną ubijamy na sztywno, dodajemy
serek mascarpone i przesiany
cukier puder, miksujemy aż masa będzie puszysta.Na przestudzone babeczki nakładamy masę z
serka i
śmietany, dekorujemy
malinami.Smacznego :)
