ßßß

Składniki :3 żółtka2 białka250 g mascarponecukier 1/3 szklankipodłużne biszkoptykawabrandykakao nie słodzonePrzygotowanie :Zaparzam kawę - szklankę ( u mnie 3 łyżeczki ). I studzę.Żółtka z cukrem miksuję na puszystą masę.Dodaję serek mascarpone i ponownie miksuję.Ubijam pianę z dwóch białek i dodaję do masy, delikatnie dokładanie mieszam.Do wystudzonej kawy dolewam brandy ( nie wiem ile bo nalałam z butelki ,ale na tyle sporo by po spróbowaniu kawy brandy było mocno wyczuwalne.)Biszkopty zanurzam w kawie i układam w naczynku - u mnie pucharki, na biszkopty masę i ponownie biszkopty i masa.Posypuję kakao. I wstawiam do lodówki na min. 5 godzin.I gotowe :)p.s z podanych porcji wyszły mi 4 pucharki z podwójnymi warstwami.Jajka sparzyłam. Ale nie ubiła mi się piana więc wzięłam nowe czyli żółtka miałam sparzone, białka nie.