Składniki :1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego2 średnie cebule5 ząbków czosnku1 duża marchewka700 g sosu pomidorowego Santa Rossa do kupienia w włoskich delikatesach Mantini (klik)włoski makaron pappardelle do kupienia w włoskich delikatesach Mantini (klik)oliwa do kupienia w włoskich delikatesach Mantini (klik)ser parmezan2 czubate łyżki bazylii suszonej1 czubata łyżka oregano1 płaska łyżka chiliPrzygotowanie :Cebulę i czosnek drobno siekam.Podsmażam na oliwie.Dodaję mięso , przyprawiam bazylią, oregano i chili.Podsmażam.Dodaję stratą na grubych oczkach marchewkę oraz całą butelkę sosu pomidorowego.Dokładnie mieszam i gotuję aż sos lekko odparuje a mięso będzie w pełni usmażone.Makaron gotuję.Podaję makaron z sosem, obsypuję startym parmezanem.I gotowe :)p.sSosy zazwyczaj przygotowuje z pomidorów w puszce, pierwszy raz robiłam sos na bazie produktu w butelce i jestem miło zaskoczona. Dotychczas myślałam, że pomidory to pomidory i smak jest zawsze taki sam. Jednak ten sos smakował inaczej, lepiej, jak ? - no pomidorowo :) tj. bardziej przypominał mi sos na bazie świeżych pomidorów.Jeśli chodzi o pozostałe produkty to : o oliwie już pisałam że się w niej zakochałam.Makaron bardzo smaczny, także również polecam !