ßßß
Składniki :ciabatta (3 sztuki)pierś kurczakaroszponkaczarne oliwkimozzarella w kulceparmezankrem do bruschetty Montalbano Delizia ai peperoni ( do kupienia w delikatesach włoskich Mantini - klik)szynka szwarcwaldzkaoreganobazyliachilisok z połowy cytrynyoliwaPrzygotowanie :Połówki piersi kurczaka nacieram oregano, bazylią, chili , skrapiam sokiem z cytryny i smażę na patelni lub grilluje. Następnie kroję w plastry.Dół i górę ciabatty smaruję kremem do bruschetty.Na jednej połówce układam roszponkę, czarne oliwki pokroje w plasterki, posypuje startym parmezanem, układam paseczki szynki ( można dosłownie 2 minuty podsmażyć), kurczaka, plastry mozzarelli.Przykrywam górą bułki i wkładam do grilla - opiekacza aż sery się rozpuszczą.I gotowe :)
Krem do bruschetty :Niestety zaraz po posmarowaniu kanapki, miał miejsce mały wypadek i słoiczek się stłukł , skutecznie uniemożliwiając zarówno ponowne wykorzystanie kremu, jak i wykonanie zdjęć.W kanapce smakował bardzo dobrze i idealnie komponował się z pozostałymi składnikami.