ßßß
Składniki :mielona pierś z indykakulka mozzarelli ( nie z zalewy)pomidoroliwkiroszponkaketchupmajonezświeża bazylia ( duży pęczek)1-2 ząbki czosnkuoregano suszonepapryczka chilisólpieprzszałwia suszona ( szczypta)estragon (szczypta)bułki do hamburgerówPrzygotowanie :Mielonego indyka mieszam z posiekaną papryczką chili, posiekaną bazylią ( połowa pęczka), suszonym oregano, szczyptą szałwii i estragonu, solą, pieprzem . Formuje burgery i je grilluje.Pod koniec grillowania układam na każdym burgerze plaster mozzarelli.Majonez miksuję z połową pęczka bazylii oraz ząbkiem czosnku.Pomidora i oliwki kroję w plasterki.Bułki podpiekam w piekarniku.Na dół bułki układam roszponkę i ketchup, następnie kotlet, oliwki, pomidor,sos bazyliowy i górę bułki.I gotowe :)