Wykonanie
Źródło przepisu - klikSkładniki :
pierś kurczaka8
pieczarek1
czerwona papryka1
czerwona cebula1/2 pęczka posiekanej
bazylii3
jajka3 łyżki
mąki ziemniaczanej3 łyżki
mąki pszennejsól,
pieprzchili z młynka
oregano+
sos czosnkowy lub tzatzykiPrzygotowanie :
Kurczaka i warzywa drobno siekam. Doprawiam. ( dosyć mocno wyczuwalne są
jajka i placuszki mogą być mdłe więc przypraw nie należy oszczędzać).Dodaję
jajka i
mąki, mieszam bardzo dokładnie. Odstawiam na kilka minut.Placki smażę na rozgrzanym
oleju, mniej więcej po 4 minuty z każdej strony. ( lepiej układać/formować płaskie placki bo wtedy mamy pewność, że
kurczak się usmażył).Podaję z sosami.Pierwszy raz robiłam tego rodzaju placki, były bardzo fajne i smaczne ale ciut za mało je doprawiłam i ciut za bardzo wg. mnie wybijało się
jajko. Dlatego uważam, że jeszcze muszę je dopracować. Jak przygotuje je w innej wersji na pewno opublikuje przepis.