Wykonanie
« Szaszłyki z
kurczakaSpaghetti z
mascarpone »Obiad trochę pod mojego Brata. Szybki, łatwy i smaczny. Odrobinę zmodyfikowałam przepis Elifii ze Smakera .

składniki dla 4 osób:- 25 dkg
makaronu fusilli (świderki)- 30 dkg dobrej
kiełbasy- 2
czerwone papryki- 1/2 szkl.
bulionu mięsnego-
sól,
pieprz- łyżeczka
ostrej papryki w proszku-
oliwa- pół szklanki startego
żółtego seraMakaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i utrzymywać ciepły.
Kiełbasę i
paprykę pokroić w kostkę. Rozgrzać
oliwę na dużej patelni. Zrumienić na niej
kiełbasę, dodać
paprykę. Chwilę smażyć mieszając. Podlać
bulionem i dusić pod przykryciem 5 minut. Na patelnię dodać ugotowany
makaron i
przyprawy. Dokładnie wymieszać i podgrzać. Podawać posypane
źółtym serem.

poniedziałek, 28 lipca 2008, adrijahpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBackKomentarze