Wykonanie
Danie na szybko. A nawet bardzo szybko. Do tego ostro, aromatycznie, rozgrzewająco, zdrowo i smacznie. Muszę pisać coś więcej? Tylko tyle, że przepis znalazłam u Abbry :)
składniki na 4 porcje z
ryżem:- 1 filet z miruny + 1/2 z
dorsza- łyżka
oliwy- 1/2 dużej
cebuli- 2 ząbki
czosnku- 3 łyżeczki czerwonej pasty
curry- szczypta
curry w proszku- puszka pokrojonych
pomidorów bez skóry (ok 400g)- 200ml
bulionu warzywnego- ewentualnie
sólPosiekać
cebulę i
czosnek. Na głębokiej patelni rozgrzać
oliwę i smażyć
cebulę z
czosnkiem posypane
curry ok 5 minut. Dodać pastę
curry, smażyć 1-2 minuty. Dodać
pomidory z puszki i
bulion, zagotować. Filety pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię. Gotować na małym ogniu ok. 5 minut, ewentualnie dosalając.Podawać np. z pełnoziarnistym
ryżem.