Wykonanie
Jak zobaczyłam akcję Nadziewamy, w pierwszej chwili byłam zachwycona. Ale jak przeczytałam opis i dotarłam do zdania " Jedyne ograniczenie jest takie, aby były to dania wegetariańskie . ", mina mi zrzedła i pojawiło się pytanie "To co ja tam
mogę na protalu wsadzić bez ryżu/kaszy/makaronu/MIĘSA!?" Wtedy przypomniały mi się
pomidorki, które były wegetariańskie i
doszłam do wniosku, że może jednak coś się da z tym zrobić. I wykombinowałam. A kombinacja była spora i strasznie się bałam, że tego nie przełknę, bo:Po pierwsze: nie lubię
twarogu na ciepłoPo drugie: nie lubię
twarogu na słonoPo trzecie: nie lubię
pieczarek na ciepłoPo czwarte: po zjedzeniu tego dania odwołuję 3 wcześniejsze punkty :)
Papryka wyszła zaskakująco pyszna! Do tego kawałek
łososia (piekł się jednocześnie, nad
paprykami, ale o nim będzie kiedy indziej) i jest mega uczta :)

(Dukan, faza II PW)składniki na 3-4 porcje:- 3 średnie
papryki- 3 duże
pieczarki- 1/2
cebuli- 1 łyżka
oliwy- 100g chudego
twarogu- 2 garście różyczek
brokuła- 1
jajko-
Vegeta,
pieprz- 1 ząbek
czosnku- łyżeczka mielonej
papryki (ostrej i słodkiej)- ewentualnie 6 plasterków
mozzarelli light
Papryki umyć, podzielić na połówki.
Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżeczce
oliwy. Do zarumienionej dodać pokrojone w kostkę
pieczarki. Podsmażyć razem i doprawić
solą i
pieprzem.
Brokuł podgotować na pół miękko.
Twaróg wymieszać z
jajkiem, porządnie doprawić
Vegetą,
pieprzem, mieloną
papryką i
czosnkiem, dodać rozdrobnione
brokuły i podsmażone
pieczarki. Całość dobrze wymieszać. Farszem napełniać połówki
papryki. Ewentualnie na wierzchu po plasterku
mozzarelli light. Całość układać na blasze wyłożonej folią aluminiową. Piec około 30min w 200°C.