ßßß
składniki na 1 dużą porcję:- 250g sera twarogowego trzykrotnie mielonego- 50g ricotty- 1 jajko- 1 łyżka syropu z agawy- 1 łyżka cukru z wanilią- 1/3 szkl zimnego mleka- 2 łyżki budyniu waniliowego bez cukru, w proszkudodatkowo u mnie:- banan- jagody goji- krem daktylowySerek twarogowy, ricottę, jajko, syrop z agawy i cukier umieścić w garnuszku, zmiksować.Postawić na średnim ogniu na małym palniku i mieszając, zagotować.Zmniejszyć ogień, dalej mieszać.W międzyczasie rozpuścić proszek budyniowy w zimnym mleku, dodać do masy serowej.Gotować jeszcze 2-3 minuty, cały czas mieszając.Przełożyć do głębokiego talerza lub miseczki.Podawać z dodatkami od razu lub po wystudzeniu.źródło: Relish for lifeczwartek, 11 grudnia 2014, adrijahpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »Podoba Ci się mój blog? Polub go na Facebooku .Przygotowałeś moje danie? Koniecznie pochwal się tym w komentarzu :)Dziękuję :)A wiesz, że za zdjęcia dań przygotowanych na podstawie przepisów z mojego bloga co miesiąc możesz wygrać nagrody niespodzianki? Sprawdź .TrackBackKomentarze