Wykonanie

Nie wiem na ile jest w tej zupie oryginalności. Jak zaczęłam gotować swoją pierwszą zupę
ogórkową dla taty, to wyglądała właśnie tak :)Składniki:3
ogórki kiszone (starte)1
marchewka1
cebula½
korzenia pietruszkiMały kawałek
selera3-4
kartofelki1litr
wody1
bulion w kostce½ łyżeczki
solipieprzEw.
natkę pietruszkiMarchewkę,
cebulę,
pietruszkę,
seler i
ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, solimy, zalewamy
wodą i gotujemy do czasu, gdy
marchewka (najdłużej gotująca się jarzyna) zmięknie.
Ogórki kiszone trzemy na grubych oczkach i dodajemy do miękkich jarzyn.* Całość zagotowujemy, dodajemy
bulion,
natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.*
Kiszone ogórki dodajemy na końcu, gdyż dane na początku sprawią, że jarzyny będą miały ciężko zmięknąć. Hmm jaki z tego morał? Chcecie być twardzi- jedzcie
ogórki kiszone :)

R E K L A M A