ßßß
Nie wiem na ile jest w tej zupie oryginalności. Jak zaczęłam gotować swoją pierwszą zupę ogórkową dla taty, to wyglądała właśnie tak :)Składniki:3 ogórki kiszone (starte)1 marchewka1 cebula½ korzenia pietruszkiMały kawałek selera3-4 kartofelki1litr wody1 bulion w kostce½ łyżeczki solipieprzEw. natkę pietruszkiMarchewkę, cebulę, pietruszkę, seler i ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę, solimy, zalewamy wodą i gotujemy do czasu, gdy marchewka (najdłużej gotująca się jarzyna) zmięknie. Ogórki kiszone trzemy na grubych oczkach i dodajemy do miękkich jarzyn.* Całość zagotowujemy, dodajemy bulion, natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.*Kiszone ogórki dodajemy na końcu, gdyż dane na początku sprawią, że jarzyny będą miały ciężko zmięknąć. Hmm jaki z tego morał? Chcecie być twardzi- jedzcie ogórki kiszone :)
R E K L A M A