Wykonanie

Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam smak soczystej
papryki i
pomidorów, dlatego lubię robić leczo :) Ta wersja jest nieco inna niż zawsze, gdyż zmieniona o
przecier pomidorowy i
pieprz Cayenne. Przecier dodałam bo smak
pomidora był ciągle jakoś mało intensywny i muszę przyznać, że osiągnęłam planowany rezultat :)Składniki:3
papryki (czerwona, zielona i żółta)1
cebula½ kg
pomidorów4 kawałki
kiełbasy np. śląskiej1 mały
przecier pomidorowy30g
margaryny lub 2 łyżki
oliwy½ łyżeczki
pieprzu Cayenne*1 łyżeczka
soliPieprzPomidory zalewamy wrzątkiem i pozostawiamy na 3-5 minut,
potem zdzieramy z nich skórkę i kroimy.
Papryki,
kiełbasę,
cebulę kroimy.

Wszystko wrzucamy do garnka z rozgrzanym tłuszczem i dusimy pod przykryciem około 10-15 minut, tzn. do czasu aż
papryka będzie miękka. Następnie dodajemy przecier, przyprawiamy
pieprzem Cayenne,
pieprzem i ewentualnie
solą.Leczo konsumujemy z
chlebkiem lub innym
pieczywem, a jeśli ktoś lubi to z
makaronem lub
ryżem.*Jeśli ktoś lubi leczo w delikatniejszym wydaniu to pomija ten składnik :)

R E K L A M A