500 g pieczarekkilka suszonych śliwekcebulapieprz, sól1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej1 łyżka masła1 jajko2 łyżki otrąb żytni firmy Santehttp://sante.pl/p61/otreby-zytnie-150gporanatka pietruszki do ozdobyrozmarynJak robić :)Pieczarkipodsmażamy na oleju lub maśleaż cały sok z grzybów odparuje.cebulę dusimy do miękkościdodając gałązkę rozmarynuPrzestudzone grzyby wrzucam do miski,masę pieczarkową mieszamy z jajkiem, przyprawami i otrębami firmy Santehttp://sante.pl/p61/otreby-zytnie-150gBlend-ujemymieszamy i na podwójnej folii lub folii aluminiowe+folii do pieczenia kładę 1 cm warstwę grzybową, układam śliwki i roluję.na tej masie układamy śliwkii pokrojoną poręrolujemyi zwiniętą masę rolujemy jeszcze raz w sreberkopieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C ok 30 minut , potem odstawiamy na kilka godzin( najlepiej na noc ) w chłodne miejsce tak by masa się zwarła.Kroję ją ostrym nożem i podaję z posiekaną natką pietruszki.Tak ą roladę zjadamy jako dodatek do sałatek, pieczywa czy mięs.Smacznego :)