Wykonanie

mój ślubny złapał smaki na krokiety z
grzybami. niestety do lasu nam daleko, więc padło na takie jakie robiono u mnie w domu rodzinnym , czyli z jakiem i
pieczarkami ( no dobra w oryginale domowym tez powinny być
grzyby ;) ) a wiadomo, do krokiecika najlepiej pasuje gorący domowy barszczyk. i takim to sposobem 2 dni jedliśmy krokiecika z barszczykiem :) pychaaaaaabarszczyk :1 kg
burakówwłoszczyzna4 ząbki
czosnku4 łyżki
octu jabłkowego2
listki laurowe3-4" kuleczki "
ziela angielskiegowegeta,
pieprz do smaku.
buraki obieram kroje w kostkę, wrzucam do gara, dodaje
włoszczyznę , zalewam
wodą ( ok 3 litry) i gotuję. po zagotowaniu dodaję
ocet i dalej warzę, aż
buraki będą miękkie. w połowie gotowania dodaje
czosnek ( zmiażdżony nożem) . gdy
buraki są miękkie doprawiam
wegetą i
pieprzem do smaku.krokieciki ( 10 sztuk) :1/2 kg
pieczarek4
jajkasól pieprz do smakunaleśniki ( nie podaję przepisu bo robię na oko, jak mi się wsypie :) )
jajko +
bułka na panierkę
pieczarki obieram, ścieram na tarce na grubych oczkach, duszę z odrobina
masła. 4
jajka gotuję, studzę, obieram , wrzucam do miski i rozdrabniam widelcem, lub ubijakiem do
ziemniaków :) mieszam z
pieczarkami. doprawiam . naleśniki smaruję farszem, zwijam , panieruje smażę :)smacznego :)