Dirt cake to niby ziemia, a pod spodembanany, krem, czekolada i kolejna porcja ziemistych okruszków. Na "ziemi" do wyboru- cukrowe warzywa i kwiatki, listki mięty albo żelkowe dżdżownice:)Składniki na 2 kokilki:7- 8 muffinek czekoladowych bez jaj200 ml śmietanki 30 %75 g serka mascarpone lub twarogu sernikowego50 g mlecznej lub gorzkiej czekolady2 łyżeczki cukru z wanilią2 małe bananydo dekoracji: listki mięty, żelki , figurki z lukru plastycznegoMuffinki zetrzeć na tarce lub pokruszyć. 1/4 okruszków wysypać kokilki. Kremówkę ubić na sztywno z cukrem waniliowym. Mascarpone wymieszać z posiekaną wcześniej czekoladą. Ubitą śmietankę wymieszać z serkiem. Kokilki wyłożyć obranymi, pokrojonymi w plasteki bananami i przykryć kremem i obsypać pozostałymi okruszkami. Chłodzić 20- 60 minut, udekorować. Smacznego!