Wykonanie
Maślane
ciasteczka przełożone kremowym
mascarpone. Mocno
czekoladowe, proste w wykonaniu i pyszne. Pod kruchą skorupką z witrażykiem znajdziecie puszyste, gładkie nadzienie, mam nadzieję, że będą Wam smakować! :)
100 g
masła2 szklanki
mąki3/4 szklanki
cukru pudru2 łyżeczki
cukru z
wanilią250 g
serka mascarpone100 g
gorzkiej czekolady2 łyżki płynnego
mioduMasło posiekać z
maką, dodać
cukier i
cukier z
wanilią, zagnieść ciasto. Rozwałkować na grubość około 2 mm, szklanką wycinać koła. W połowie z nich wykrawać wzory mniejszą foremką (np. w kształcie motylka). Piec 7- 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Przez ten czas przygotować krem:
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej, ostudzić. Dodać
miód i
mascarpone, energicznie wymieszać. Każde wystudzone koło smarować kremem, przykrywać
ciastkiem z witrażem i docisnąć. Smacznego!