ßßß
Składniki na ciasto:150g mąki30g cukru125g masłaSkładniki na mus:100g serka mascarpone50g czekolady gorzkiejtrochę cukru pudruŁączymy mąkę, cukier i pokrojone w kostkę masło, zagniatamy ciasto. Można dodać łyżkę wody. Tworzymy kulkę i w woreczku odkładamy do zamrażalnika na około 30min. Rozgrzewamy piekarnik do 180st. C. Ciasto kroimy i wykładamy nim foremki do tarteletek. Pieczemy około 15-20min.Gdy tarteletki będą upieczone, wyciągnąć z foremki i poczekać, aż ostygną.
Przygotować mus. Serek i cukier ubić na gładko. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dokładnie połączyć z serkiem. Przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy i wyciskać wg własnego pomysłu. Udekorować i gotowe!