Wykonanie
Podobne ciasto już Wam pokazywałam. Było pyszne, tym razem w wersji "to lubię"- z żelkami, kolorowymi
cukrkami i paluszkami w
czekoladzie,
bitą śmietaną,
kakao i
cynamonem! Może wydać się mocno przedobrzona, jednak jeśli ułożycie na niej to, co najbardziej lubicie z pewnością i Wam posmakuje!
![](/Data/Images/waniliowakuchnia.blogspot.com\2012_slash_08_slash_stefanka-kakaowo-cynamonowa-bez/l/1813676420.JPG)
![](/Data/Images/waniliowakuchnia.blogspot.com\2012_slash_08_slash_stefanka-kakaowo-cynamonowa-bez/l/-217696770.JPG)
(przepis podstawowy)14
herbatników70 g miękkiego
masła1/3 szklanki
cukru pudrułyżka
kawy2 łyżki
kakaołyżeczka
cukru z
waniliąłyżeczka
cynamonu1/4 szklanki
mleka100 g paluszków w polewie1/2 szklanki kremówkiłyżeczka pudrużelki, m&m' s i
mięta do dekoracji
![](/Data/Images/waniliowakuchnia.blogspot.com\2012_slash_08_slash_stefanka-kakaowo-cynamonowa-bez/l/1671216519.JPG)
Masło utrzeć na pulchną masę z
cukrem pudrem.
Kawę rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku, wystudzić. Do masy
maślanej dodać
kakao,
cynamon,
cukier waniliowy, zaparzoną
kawę i zmiksować. 2
herbatniki zwilżyć
mlekiem, posmarować masą
maślaną i tak postępować przez 5 kolejnych warstw. Gotowe ciasto posmarować dookoła pozostałym kremem, rant udekorować połówkami paluszków i chłodzić 3- 12 godzin. Po tym czasie kremówkę ubić z łyżeczką
cukru pudru, udekrować ciasto dodając żelki i lentylki. Smacznego!