ßßß Cookit - przepis na Stefanka kakaowo- cynamonowa

Stefanka kakaowo- cynamonowa

nazwa

Wykonanie

Podobne ciasto już Wam pokazywałam. Było pyszne, tym razem w wersji "to lubię"- z żelkami, kolorowymi cukrkami i paluszkami w czekoladzie, bitą śmietaną, kakao i cynamonem! Może wydać się mocno przedobrzona, jednak jeśli ułożycie na niej to, co najbardziej lubicie z pewnością i Wam posmakuje!
(przepis podstawowy)
14 herbatników
70 g miękkiego masła
1/3 szklanki cukru pudru
łyżka kawy
2 łyżki kakao
łyżeczka cukru z wanilią
łyżeczka cynamonu
1/4 szklanki mleka
100 g paluszków w polewie
1/2 szklanki kremówki
łyżeczka pudru
żelki, m&m' s i mięta do dekoracji
Masło utrzeć na pulchną masę z cukrem pudrem. Kawę rozpuścić w 4 łyżkach wrzątku, wystudzić. Do masy maślanej dodać kakao, cynamon, cukier waniliowy, zaparzoną kawę i zmiksować. 2 herbatniki zwilżyć mlekiem, posmarować masą maślaną i tak postępować przez 5 kolejnych warstw. Gotowe ciasto posmarować dookoła pozostałym kremem, rant udekorować połówkami paluszków i chłodzić 3- 12 godzin. Po tym czasie kremówkę ubić z łyżeczką cukru pudru, udekrować ciasto dodając żelki i lentylki. Smacznego!
Źródło:http://waniliowakuchnia.blogspot.com/2012/08/stefanka-kakaowo-cynamonowa-bez.html