ßßß
500 g twarogu wiaderkowegokostka miękkiego masła 200 gszklanka cukru pudrułyżka kakao30 herbatnikówpolewa :50 g masłapół szklanki cukrułyżka kakao2 łyżki mleka+posypki cukrowe, barwnik perłowyWszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.Masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, a następnie dodać twaróg.Masę podzielić na dwie części i do jednej z nich dodać kakao, a potem zmiksować.Na folii aluminiowej rozłożyć 3 rzędy herbatników (patrz instrukcja zdjęciowa niżej).Wysmarować je białą masę (zostawić trochę masy na później, około 3 łyżki).Przykryć kolejną warstwą herbatników, na które wyłożyć masę ciemną,Na środku masy zrobić pasek z białej masy, którą wcześniej odłożyliśmy.Całość złożyć w trójkąt - podnieść boki ciasta przy użyciu folii do góry i ciasto prawie samo się złoży.Wygładzić i włożyć do lodówki w celu schłodzenia.Przygotować polewę zagotowując składniki masy tak by cukier się roztopił, ostudzić polewę.Ostudzoną polewą oblać ciasto, ozdobić dowolnie (u mnie kolorowe perełki cukrowe oraz perłowy barwnik imitujący śnieg na dachu) i włożyć do lodówki na kilka godzin.Ciasto najlepsze jest na drugi dzień.

